Please don’t dance ….踊るしないでください Japan’s War on Dance

No dance no life!

japan-no-dance-sign

Si aneu a un pub o bar d’alguna gran ciutat del Japó, principalment Tokyo o Osaka, us podeu trobar aquest curiós cartell. I direu, que no es pot ballar lliurement al Japó a un bar o pub a tot hora? Doncs per llei NO.

Al Japó, des del 1948, existeix una llei que PROHIBEIX BALLAR després de la 1:00 a.m a tota mena de bars, clubs i gairebé totes les avingudes públiques. Si, si ho heu llegit bé, prohibit ballar! Només es pot ballar en llocs habilitats i amb una llicencia concreta. Aquesta llei segons argumenten es per preveure el consum de drogues, la prostitució i la violència causada per el tàndem alcohol i ball..una bogeria!

Ara farà 3 anys quan vaig estar a Tokyo em van parlar d’aquesta llei, la coneguda “Japan’s War on Dance” on fins i tot intenta regular la luminescència d’un local. Els ambients no poden estar massa foscos (menys de 10 lux)  per preveure possibles abusos sexuals a dones.

Us parlo d’aquesta absurditat, perquè avui he recuperat un vídeo d’una flashmob a la que vaig participar a Shibuya al costat del gosset Hachiko, a veure si em trobeu  😉 . NO DANCE NO LIFE!!!!

Ara mateix la llei no s’aplica en la seva totalitat i s’està treballant per abolir-la abans dels jocs olímpics del 2020. Tot i així, segueix en vigor i encara podeu tenir la remota mala sort que hi hagi una batuda de la policia i us arrestin en un pub per moure una mica massa els malucs.. així que ja ho sabeu, si aneu al Japó: A ballar a discoteques “habilitades” per ballar….

Us deixo un enllaç d’un article de la CNN que he trobat mentre verificava si la llei seguia vigent…

Meanwhile in Japan

またね!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *