Del increïble castell de Nagoya als Alps Japonesos, Takayama.

Ohayô gozaimasu!

Continuem per aquí encara donant guerra. Després de 7 dies, sense comptar la marató d’hores d’avió encara no esta tot vist ni molt menys!! Ens queden moltes aventures per viure i llocs preciosos per visitar. Avui explicarem l’aventura que vam viure ahir.

Primerament ens situarem. Nagoya ciutat, 8 a.m del matí, un bon esmorzar a la estació central i destinació al barri de Shiyakusho. Com vam comentar al post anterior, Nagoya es la quarta ciutat del Japó, per tant us podeu imaginar la enormitat d’aquesta, i per això té una xara de metros que ja li agradaria la TMB.


A Shiyakusho ens espera el Castell de Nagoya-jo. Construït per Tokugawa Ieyasu per al seu fill en el 1612, és famós per els seus delfins daurats ( Tot s’ha de dir i després ho veureu que semblen més unes carpes que uns delfins…i carpes lletges a més no poder.). Aquests delfins els Shachi-hoko, coronen a torre principal.

Al costat del parc on es troba el Castell, hi ha un gran gimnàs/temple de pràctica de Sumo, l’esport per excel·lència del país, per lo que hem vist moltíssims nois que sortien i entraven vestits amb el kimono tradicional, la cueta típica i la panxa d’un bon jugador de sumo.


Visitant avui aquest castell, ens hem adonat de la capacitat de resurrecció que tenen els Japonesos. Veritablement aquesta civilització esta feta per perdurar en el temps. El castell de Nagoya, al igual que cinc de les set torres que l’envolten, va ser destruït en el 1945 durant la segona guerra mundial i reconstruït en el 1959. Com aquest castell, moltíssims temples i altres obres arquitectòniques impressionants van ser destruïts durant la segona guerra mundial, però tot i així després de la submissió, van recuperar-se i alçar-se amb més força reconstruint amb presició tot el patrimoni enderrocat. Tot un exemple de civilització.
Visita a ditre del magnífic Castell.I bé, després de visitar tot el parc que conté el Castell de Nagoya, directes a agafar les maletes destinació a Takayama on farem dues nits en busca de la essència del japó tradicional.

Takayama, situada en els Alps Japonesos, de Gifu-ken va ser capital de la antiga província de Hida. El seu nom significa “muntanya alta” i és molt coneguda per la seva artesania de fusta, el seu boníssim sake local i sobretot per la carn de les seves apreciades vaques, la carn de vedella de Hida considerada una de les millors del mon ( I ja ho pot ser amb lo cara que és!).

Només arribar, directes al nostre Ryogan. Impressionant. Segurament amb les fotografies no us podrem transmetre molt, això s’ha de veure, s’ha de vire. Realment curiós, i molt acollidor, amb el seu tatami al terra, i el futón per a dormir.
Un cop deixades les maletes, directes a visitar el poble. Res a veure amb lo que fins ara hem parat a dormir. Això és un poblet tradicional i petitíssim comparat amb Nagoya i Tokyo.

Un cop fet un tomb… a provar la deliciosa vedella de Hida!


I després de sopar… a dormir que demà serà també un dia llarg de visita rural al poblet de Hida-nosato i Takayama a fons.

Mata ashita!

0 Comments

  1. Alps japonesos, fresqueta, bon menjar, quin luxe!. Tot i aixó em queda un dubte. Ramón, ja vas poder acabar de menjar agenollat?, tota l'estona?, et varen tenir que ajudar per aixecar-te?, et fan soroll els genolls quan camines?.
    Amb aquesta caloreta tan maravellosa que tením aquí, i reconeixent la meva enveja cap al vostre viatjet, una abraçada.
    Jordi "Indiu"

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *