Recorregut per Kanazawa i retirada cap a Kyoto

Bon dia a tothom!

Avui toca explicar l’excursió per la ciutat de Kanazawa i la posterior sortida a Kyoto.

Com vam comentar ahir, Kanazawa és una gran ciutat com d’altres de per aquí, la veritat que tenen de tot i com no, està molt ben comunicada. Com a punts d’interès però, en té pocs i a grosso modo són els que hem visitat, turísticament parlant és bastant pobre.

De ben matí un cop llevats i ben esmorzats al hotel, hem fet camí destinació als preciosos jardins de Kenroku-en. Durant la segona guerra mundial, Kanazawa va escapar de la majoria dels seus efectes conservant així, aquestos meravellosos jardins i nombrosos monuments històrics.

El jardí de Kenroku-en és considerat un dels tres millors jardins de Japó. Amb el seu nom Kenroku (sis combinacions) considera els sis ideals per a un bon jardí: Amplitud, bonics paisatges, disseny dedicat, serenitat, venerabilitat i frescor proporcionada per les corrents d’aigua. La veritat que aquests sis principis els compleix sobradament, és un parc molt agradable on es respira una tranquil·litat molt agradable amb més de 12.000 arbres de més de 150 varietats. Veritablement espectacular.
Dintre d’aquest parc, com a cosa curiosa s’hi troba la font més antiga del japó. Amb 3.5 m d’altitud, porta aigües del estanc Kasumigake i funciona naturalment gràcies a la diferencia de pressió dels diferents estancs.

Un cop visitat el parc, justament a la sortida es troba el Castell de Kanazawa-jo. Aquest castell, va partir un incendi el 1881 i va caure fulminat al complert salvant-se solament la porta principal al parc del castell, la Ishikawamon.


Si bé es veritat que comparació a altres monuments històrics que hem vist, aquest castell no té massa encant, només per veure les vistes des del interior i sobretot per veure els vídeos explicatius de les diferents tècniques de construcció que tenien en l’època i de com fidelment ha estat reconstruït seguint-les, val la pena.


I bé un cop recorreguda la zona, mirades les diferents tendetes de ceràmica local que fan famosa Kanazawa, ens hem dirigit al barri de les Geishes, el Higashi-shaya-gai on ahir vam arribar massa tard i no hi havia res de moviment.
Aquest barri és manté igual des del segle XIX i actualment solament queden unes 20 geishes. Sorprenentment, al arribar ens pensàvem que veuríem moviment, però res això estava mort mort i per entrar a fer un té car ja que la majoria de locals eren de té… tombet i a buscar les maletes al hotel que avui fiquem la directa cap a Kyoto!Així doncs, hem agafat un tren de Kanazawa i hem arribat a la ciutat dels temples, Kyoto. Amb més de 1.800 temples, centenars de santuaris, edificis i barris històrics i francament de tot el que un guiri com nosaltres vol veure, Kyoto és la meca. Si bé és una ciutat que no ha escapat de la modernització, encara conserva tota la bellesa tradicional.
Avui, no hem vist pas cap temple ja que aquí a les 5 les visites s’aturen, un cop arribats al hotel hem anat a fer a recorre el barri més proper que tenim, Gion. Hem sopat, hem vist l’ambientillu i hem assegurat la jugada retirant-nos aviat ja que demà tocarà visitar temples i més temples. Perfí hem arribat un altre cop a una ciutat on hi estarem més d’un dia fixes, ara a descansar i demà… a cremar Kyoto!

Bona nit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *